Fastelavnsboller med krem

Du vet nærmer seg vår når fastelavnsris er kommet på plass, og huset dufter av nybakte boller. Dersom du kunne tenkt deg litt våridyll på søndag har vi oppskriften til deg!

Fastelavnsboller med krem

Fastelavn, også kjærlig kalt "bollesøndag", har røtter tilbake til Tyskland i middelalderen. Her hjemme forbinder vi det med fastelavnsris- og boller, og i den sammenheng har vi hentet frem vår beste oppskrift på hveteboller med krem.

Vi anbefaler på det varmeste å smaksette kremen med Instant Tea fra Whittard (se forrige innlegg!), eller vår populære Pasjonsfrukt Jam, som løfter denne enkle fristelsen til nye høyder!

(oppskriften følger etter bildet)

 

Fastelavnsboller

Denne oppskriften gir deg ca. 20 boller, og kan enkelt dobles om du vil. 

0,5 liter melk
150g smør
125g melis
1 pakke tørrgjær
750g hvetemel
1 ts salt
0,5 ts kardemomme

Smelt smør i en liten gryte, tilsett melk og melis, og kok opp.
Avkjøl blandingen til 37 grader før du rører ut gjæren.

Ha hvetemel, salt og kardemomme i en bakebolle, og tilsett væsken. Elt deigen til den er smidig.

Trill ut bollene med en gang (ca. 20 stk) og la dem heve på en lun plass i 1 time.

Stek dem midt i ovnen ved 250 grader i 7-10 minutt. Avkjøl på rist, og pynt med pisket krem med Instant Tea, og et dryss av melis.

Krem

Rør ut 2-3 ss med Whittard Instant Tea i 1 kartong kremfløte (3 dl). Når du har fått løst opp teen i fløten, piskes den til ønsket konsistens. 

Om du ønsker å bruke vår friske Passionfruit Jam, så kan denne vendes inn i ferdig pisket kremfløte (2-3 ss på 1 kartong).

Skriv ut