Focaccia

Ingenting smaker så godt som nystekt Focaccia!!

Hjemmebakt Focaccia smaker helt fantastisk! Den velsmakende og saftige klassikeren passer utmerket ti festbordet, til suppe, pasta, eller som en starter sammen med god aioli. 

Her er olivenoljen den viktigste ingrediensen. Bruk ei god kvalitetsolje for best resultat. 

Amundsen Spesial sine extra virgin olivenoljer, har rene smaker, utmerket kvalitet og er ypperlige i bruk til focaccia. 

OPPSKRIFT: 

Focaccia i liten langpanne:

1 kg hvetemel

1 ½ pk gjær

6 dl lunkent vann

1 dl Amundsen Spesial extra virgin olivenolje + ½ dl olje- helleS over deigen før steking

½ dl Amundsen Spesial aromatisk olivenojLe

1 ts salt, 1 ts sukker

Amundsen Spesial rød pesto

Alt blandes sammen, og kjøres i maskin til jevn deig. Hev til dobbel størrelse.

Hell over i smurt langpanne- hev ca 30 min.

Lag hull i deigen med fingertuppene, hell over resten av olivenoljen, og dryss over med grovt salt.

Topp deigen med 8-10 t skjeer med rød pesto.

Stek til gyllen på 200 grader- ca 30 min.  Ta ut og la avkjøle på rist.

Skjær opp i tykke skiver og server til suppe, pasta, tapas, koldtbord og alle festlige anledninger