Foccacia med kylling, Festost og balsamicodressing

Med vår nye dressing får du wow-effekten!

Foccacia med kylling, Festost og balsamicodressing

Foccacia er genialt når du også har andre ting du skal ha gjort. Den trenger bare oppmerksomheten din i korte perioder, og i mellomtiden kan du forberede resten av måltidet eller pakke til en utflukt. 

For all gjærbakst trenger tid, men i dag så tilsetter vi masse ekstra gjær, sukker og gluten for å få det til å gå raskere. Det gir stresshevede brød som ikke rekker å utvikle smak og personlighet. Ta deg tid, kjenn på spenningen og la forventningene stige. Tid er en gratis ingrediens som i tillegg gjør eltejobben for deg!

Denne gangen deler vi foccaciaen i to, og fyller det med saftig kylling, lokal fetaost, og topper det hele med en fantastisk smaksrik balsamicodressing.
En fest av sommerslige smaker!

Oppskrift på brødet finner du lenger nede :)

 

Nok til 2 personer

Stek en krydret kyllingfilét, og skjær i tynne skiver. Del et stykke foccacia i to, legg på et lag ruccola, tomat, og Festost fra Haugaland Meieri. Legg på halvparten av kyllingfiléeten, og hell over litt Balsamic Dressing. Topp med den andre delen av foccaciaen, og server med en enkel grønn salat vendt i vår Extra Virgin Olivenolje. Vel bekomme!

Oppskrift på skikkelig luftig foccacia finner du under bildet!

 

FOCCACIA

Passer til en form eller liten langpanne ca. 25x40

1 l hvetemel
2 ts tørrgjær
½ ts salt
5 dl lunkent vann
Amundsen Spesial Extra Virgin Olivenolje
Amundsen Spesial Extra Virgin Krydderolje

Mål opp hvetemel, og ha det i en bakebolle sammen med salt. Lag en liten "brønn" i midten, og tilsett gjær og litt av vannet. Rør det sammen til det kombineres, tilsett mer vann og gjenta til deigen er jevn.

Tilsett 2 ss olivenolje og vend, så oljen dekker utsiden av deigen. Dekk med plast eller et fuktig håndkle og sett til heving et lunt sted i ca. 1,5 time, til deigen når dobbel størrelse.

Legg bakepapir i bunnen av formen, så slipper du at brødet fester seg. Smør papiret og sidene av formen med olivenolje, og hell deigen i. Sett stekeovnen på 200*c, og la deigen stå i 15 - 20 minutter.

Fukt fingrene dine med vann, og lag små groper i deigen. Du kan fylle noen av disse med f. eks. greske oliven, fetaost og soltørkede tomater. Strø over fersk rosmarin, 2 ss oliven olje, 2 ss krydderolje og havsalt.

Stek så brødet på nederste rille i 25 - 30 minutter, til det er gyllent. «Mat» brødet med noen ss. olivenolje med en gang du tar det ut av ovnen, da holder det seg sprøtt på utsiden og saftig inni! Avkjøl på rist.