Lakris panna cotta

En spennende vri på en klassisk italiensk dessert!

Lakris panna cotta

Vinteren har kanskje ikke villet slippe taket helt enda, men vi slår nok et slag for innekos, og muligheten til å drømme seg bort med spennende smaker mens vi venter på våren.
 
Vi tar inspirasjon fra de populære produktene til svenske Lakritsfabriken. Etterspørselen etter kvalitetslakris har steget betydelig i det siste, og med sine glutenfrie produkter har Lakritsfabriken blitt noen av våre mest populære på ganske kort tid! 


Bilde fra Lakritsfabriken

Her får du ren, myk lakris; myke lakrisstenger dekket med deilig sjokolade; og lakrissirup, lakrispulver og -granuler. Denne serien har noe for alle. Vi bruker gjerne pulver og sirup til baking og matlaging, se oppskriften lenger nede! :)


Bilde fra Lakritsfabriken

 

Slik går du frem  for lakris panna cotta:

4 porsjoner

4 dl fløte
2,5 ss sukker
1-2 ss lakrispulver
1,5 gelatinplate

Kok opp halvparten av fløten sammen med sukker og lakrispulver. 
Visp og løs opp pulveret. Når pulveret er oppløst, tilsetter du resten av fløten og fortsett å koke opp.

Bløtlegg gelantinen i minst 5 min i kaldt vann. 
Når fløtemiksen har kokt opp, ta gryten av platen og rør inn gelantinen slik at de løser seg opp.

Ha i porsjonsskåler og sett i kjøleskap i to til tre timer.
Pynt gjerne med bringebær og noen dråper lakrissirup, og nyt!


Bilde og oppskrift fra Lakritsfabriken

 

 

 

Skriv ut