Majones og parmesan kjeks juletre

Velkommen til Amundsen Spesial for å få en hyggelig juleopplevelse.

                                     

Vi skal fortsette med juleinspirasjonen a la Amundsen Spesial og denne gangen skal vi bake noe salt. Alle Amundsen Spesial butikker selger de gode varene fra Lie Gourmet. Vi har plukket en del av de for å bake til dere et juletre av majones og parmesan salte kjeks. Ja dere leste korrekt...majones bakst. Det krever veldig lite tid, du slipper å vente på hevelse av deig. Hele juletreet blei laget og bakt på max. 30 min. 

Ingredienser:

  • 500 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl kulturamelk
  • 50 g raspet parmesan du finner i alle våre ostedisker
  • 160 g - et glass med Majones Ajoli fra Lie Gourmet/ Amundsen Spesial
  • 1 ts Herbes de Provence fra Lie Gourmet/ Amundsen Spesial
  • 1 ts Pesto fra Lie Gourmet/ Amundsen Spesial
  • saltkvern SEL basilikum, parmesan, citron fra Lie Gourmet/ Amundsen Spesial
  • 1 egg til pensling

Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen hvetemel, bakepulver, raspet parmesan, kulturamelk og majones. Det blir en klisete deig som slipper lett. Finn fram et bakebrett med bakeark og start å forme kuler du setter på bakearket i juletre format. Når du er ferdig å forme juletreet som på bildet så skal du pensle alle kulene med pisket egg. Dryss på toppen Provence urter og kvern litt av parmesan og basilikum salt på toppen. På innersidene av hver kule penslet vi litt pesto for en god aroma. Sett brettet i ovnen i 13 minutter. Hvis ovnen din krever lengre steketid vent til kjekskulene blir gylne. 

Kjeksene er veldig gode til ostebord og juleøl.

Velkommen i alle våre Amundsen Spesial butikker for en hyggelig julehandel.