Ostebordets gode hjelpere

Her har du våre beste hjelpemidler for å gjøre ethvert ostebord komplett

Ostebordets gode hjelpere

Ost er en stor lidenskap for oss. Den kan være midtpunktet når en vennegjeng samles, et enkelt måltid for én eller to, eller et siste finishing touch på en middagsrett. Uansett om du serverer vin eller noen annen drikke, så er disse gode hjelperne med på å fullføre smakslandskapet.

Chilli Jam

Sterk, søt og klissete. Hvilke lovord! Det beste med chilisyltetøyet er at det kan brukes på alt, og da lar ikke vi oss be to ganger! Til ost gjør den seg aller best sammen med hvitskimmel og faste oster. Prøv den på bakt brie rett fra ovnen, og se om du klarer å holde masken. For en smaksopplevelse! Cheese Board Chutney

Ostebordschutneyen er så selvfølgelig som navnet tilsier. Den er lagd på epler, med rosiner og valnøtter, og lett krydret med et hint av ingefær. Passer ypperlig til alle typer ost, men skinner ekstra godt ilag med Chèvre og annen geitemelksost. Den lett søte, runde smaken balanserer selv de skarpeste oster.

 

Caramelised Onion
Chutney

Okei, denne kan jeg snakke om i dagesvis. Lagd av løk som har fått karamellisert seg i balsamico og muscovadosukker, med et hint av hvitløk og krydder. Dette er kjøkkenets aller største "hemmelige våpen". Til alle typer kjøtt, i sauser, på smørbrød.. Prøv den til en real blåskimmelost, som Kraftkar fra Tingvollost, eller Gangstads Edel Blå. Denne tåler et basketak!Strawberry Jam
with Marc de Champagne

Nå flotter vi oss litt her. Jordbær og Champagne, nok til å få enhver til å føle seg fransk og fornem. Søt og aromatisk, men ikke overdådig. Den passer - ikke overraskende - perfekt til fransk brie og camembert. 
J'adore le fromage!
Det var våre favoritter til ostebordet! Har du en smaksopplevelse å dele, eller ditt eget "hemmelige våpen" til ost? Del gjerne i kommentarfeltet! :)

J'adore le fromage
J'adore le fromage