Pesto brød

La deg inspirere av juleduften fra Amundsen Spesial

                                        

 

 Lag en brød deig ved å blande : 

  • 1 kg hvetemel
  • 25 g fersk gjær
  • 2ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 egg
  • 3 dl lunkent vann og 3 dl lunkent h-melk
  • 50 g smør i små terninger

Del deigen i 4 deler. Kjevl hver del til et rektangel. Pensle god pesto ( grønn eller rød) fra Lie Gourmet eller Cottage Delight over rektangelet og dryss på revet parmesan ost. Rull rektangelet til en pølse. Skjær rullen i to på langs men la 2 cm være igjen i den ene enden. 

Flett de to lengdene ved å legge den ene over den andre med snittflatene opp. Press sammen skjøtene. La brødet etterheve på brett under et klede i 30 min. Stek brødene på 200 grader i 10 minutter midt i ovnen og 10 minutter på nederste rille i ovnen. 

Da får du et brød som er absolutt fantastisk til supper og salater. 

Lie Gourmet pesto og Cottage Delight pesto finner dere i alle våre Amundsen Spesial butikker og nettbutikk. Blad deg gjennom vår sortiment av varer i nettbutikken så finner du inspirasjon og gode varer som kan glede alle i jula. 

 

Skriv ut