Våre spesialteer

Hvor godt kjenner du tesortimentet vårt?

Våre spesialteer

Etter 7 år med å pakke de samme teposene, går vi nå over til helt nye esker. Bak det nye designet finner du nye spennende smaker, så vel som mange av våre kjente klassikere! Kanskje har du allerede funnet deg en favoritt blant nye smaker som Appelsin & Chilli, og Lakris

Eventyret slutter derimot ikke der. For noen kan det kanskje virke som en godt bevart hemmelighet, for andre er det snakk om tradisjoner fra våre dager som kolonialbutikk i Amundsen på hjørna. For om du løfter blikket fra de feiende flotte teeskene, så ser du dem. På rekke og rad i sorte, gammeldagse metallbokser – hver med sin hvite navnelapp.

Våre spesialteer

Nå beveger vi oss inn i en verden for purister – de som mener at te skal behandles, brygges og drikkes så rent og tradisjonelt som mulig. Det handler om historie. Om respekt for teen.
Jeg får en følelse av «gamledager» når jeg tar ned en av boksene fra hylla, veier opp ett hekto, og klistrer på en håndskreven lapp. Te kan være så herlig seremonielt noen ganger.

Vi har en utrolige 12 varianter av spesialte. Jeg har tenkt å vise deg tre av dem.

Aller først, kan du forskjellen på svart og grønn te?
Alt kommer fra den samme planten. Det er prosessen etter høstingen som bestemmer hvilken type du får. 

Svart te blir fermentert og tørket, mens grønn te bare blir dampet og / eller tørket.

Darjeeling

Ofte kalt teens Champagne, på grunn av sin delikate aroma. Dyrket og produsert i  India. Ser du at den er litt lysere, nesten grønn noen steder? Vår Darjeeling er ganske lett fermentert, altså blir den ikke fullt så kraftig som helt svart te (f.eks Assam). Trekk den i 3-5 minutter i vann på ca. 85 grader.Oolong

Denne er enda lettere fermentert, og har et veldig lavt innhold av garvesyre. Oolong er en kategori mellom svart og grønn te, og smaker deretter. De lange, snodde bladene gir en lett og veldig leskende te. Trekkes i 2-4 minutter i vann på ca 85-90 grader.
 

Sencha

Her har du ordentlig kinesisk grønn te. Lukter som nyslått gress en varm sommersdag, og smaker minst like himmelsk. Vi bruker den som base i de fleste av våre grønne teblandinger (som Sencha Hawaii), men den gjør seg ypperlig alene. Trekk den i 2-3 minutter i vann på ca 75-80 grader.Det var tre av våre lettere fermenterte eller oksiderte teer. For å se hele sortimentet, kom innom en av våre butikker, så hjelper vi deg å finne en som kan passe for deg!

Alle våre spesialteer kan også bestilles i kaféen eller som take-away :)