Earl Grey te Panna Cotta kake til Morsdag og Kjærlighets feiring
Velkommen til Amundsen Spesial for sesong inspirasjon året rundt.
Snart er det Morsdag og Valentine`s Day og vi på Amundsen har tenkt å inspirere dere med å lage ei kaka til den store dagen. Hvorfor ikke en digger panna cotta som lages så enkelt og ikke trenger ovn og noe særlig baking?
Ingredienser:
Bunn:
- 200 g Savoiardi fingerkjeks fra Amundsen Spesial
- 35 g Callebaut hvit sjokolade fra Amundsen Spesial
Panna Cotta fyll:
- 5 dl H melk
- 2.5 dl fløte
- 10 ts gelatinpulver eller 10 gelatinplater
- 2.5 ss Earl Grey løse blader te fra Whittard / Amundsen Trading
- 2 ss roseblader fra Lie Gourmet/ Amundsen Trading
- 8 ss sukker
- zest fra en sitron
Til pynt:
- 1 pose belgisk sjokoladehjerter fra Amundsen Trading
- sitron sirop fra Lie Gourmet/ Amundsen Trading
- Earl Grey te fra Whittard /Amundsen Trading
- Roseblader fra Lie Gourmet/ Amundsen Trading
Knus fingerkjeks. Smelt smøret i melk ( 1 dl). Bland fingerkjeks med smeltet smør i melk og dekk bunnen av en paiform med det. Smelt hvit sjokolade og strø over fingerkjeksbunnen. Sett formen i kjøleskap.
Da starter vi å lage panna cotta. I gryte settes melk og fløte, Earl Grey te og roseblader pluss zest fra en sitron. Blandingen varmes opp men ikke kokes. Sett gryte til sides og la det hvile i 10 min. så teen trekker i melken. Samtidig sett 10 gelatinplater i kaldt vann i et skål.
Sil melkeblandingen. Klem vannet ut av gelatinplatene og sett gelatinen i melkeblanding. Tilsett sukker. Hvis du bruker gelatinpulver i stede for plater tilsett pulveret i melkeblandingen. Sett gryte igjen på varmen til sukker og gelatinpulver eller plater smelter. Ikke kok opp melkeblandingen.
Ta ut paiformen fra kjøleskap og hell melkeblandingen over fingerkjeksbunn. La kaka hvile i 2-3 timer eller over natta.
Pynt med knuste Earl Grey te blader, roseblader, mørk belgisk sjokolade og sitron sirop.
Postet den 02.02.2019
Skriv ut