Earl Grey te Panna Cotta kake til Morsdag og Kjærlighets feiring

Velkommen til Amundsen Spesial for sesong inspirasjon året rundt.

                                        

Snart er det Morsdag og Valentine`s Day og vi på Amundsen har tenkt å inspirere dere med å lage ei kaka til den store dagen. Hvorfor ikke en digger panna cotta som lages så enkelt og ikke trenger ovn og noe særlig baking?

Ingredienser:

Bunn:

  •  200 g Savoiardi fingerkjeks fra Amundsen Spesial
  •  100 g smeltet Tine smør 
  •  1 dl H melk
  • 35 g Callebaut hvit sjokolade fra Amundsen Spesial

Panna Cotta fyll:

  • 5 dl H melk
  • 2.5 dl fløte
  • 10 ts gelatinpulver eller 10 gelatinplater
  • 2.5 ss Earl Grey løse blader te fra Whittard / Amundsen Trading
  • 2 ss roseblader fra Lie Gourmet/ Amundsen Trading
  • 8 ss sukker
  • zest fra en sitron

Til pynt:

  • 1 pose belgisk sjokoladehjerter fra Amundsen Trading
  • sitron sirop fra Lie Gourmet/ Amundsen Trading
  • Earl Grey te fra Whittard /Amundsen Trading
  • Roseblader fra Lie Gourmet/ Amundsen Trading

Knus fingerkjeks. Smelt smøret i melk ( 1 dl). Bland fingerkjeks med smeltet smør i melk og dekk bunnen av en paiform med det. Smelt hvit sjokolade og strø over fingerkjeksbunnen. Sett formen i kjøleskap.

Da starter vi å lage panna cotta. I gryte settes melk og fløte, Earl Grey te og roseblader pluss zest fra en sitron. Blandingen varmes opp men ikke kokes. Sett gryte til sides og la det hvile i 10 min. så teen trekker i melken. Samtidig sett 10 gelatinplater i kaldt vann i et skål. 

Sil melkeblandingen. Klem vannet ut av gelatinplatene og sett gelatinen i melkeblanding. Tilsett sukker. Hvis du bruker gelatinpulver i stede for plater tilsett pulveret i melkeblandingen. Sett gryte igjen på varmen til sukker og gelatinpulver eller plater smelter. Ikke kok opp melkeblandingen. 

Ta ut paiformen fra kjøleskap og hell melkeblandingen over fingerkjeksbunn. La kaka hvile i 2-3 timer eller over natta. 

Pynt med knuste Earl Grey te blader, roseblader, mørk belgisk sjokolade og sitron sirop.