Gratinert Lammegryte

Nydelig varmende lammegryte!

Gratinert Lammegryte (4 pers)

400 g kjøttdeig av lam
1 Rødløk
2 Gulrøtter
2 stilker Stangselleri
5 store Tomater
2 fedd Hvitløk
Amundsen BBQ krydder

Potet pure:
6 store Melne poteter
Amundsen ekstra virgin olivenolje
1 dl melk
parmesan
salt
Start med å sette ovnen på 200 grader. Grovhakk tomater, hvitløk, stangselleri og rødløk og plasser dem i en ildfast form. 
Hell over ca 2ss Amundsen ekstra virgin olivenolje og 2ss Amundsen BBQ krydder, bakes i ovnen i ca 25 min.
Kok potetene til de er ferdig kokt og la dem dampe uten vann i 5 min, tilsett så ca 4ss Amundsen ekstra virgin Olivenolje, 1dl melk og parmesan etter smak. 
Kjør sammen til en fin og glatt pure og smak til med salt og pepper.
Stek Lammekjøttdeig og gulrot.
Ta ut grønnsakene fra ovnen og kjør dem grovt sammen, bland så inn kjøttdeigen.
Legg kjøtt- grønnsaks blandingen i en ildfast form.
Ta potet pure’en i en sprøytepose og dekk hele den  ildfaste formen.
Stek i ovn på 180 grader til potetpure’en har fått en fin karamellisert farge.
Server med en god salat til.