Italiensk sjokolade trøffelsalami med chilli og kanel

Velkommen til Amundsen Spesial sin jul

                                         

Mange av oss elsker sjokoladetrøfler. Å lage italiensk sjokosalami er som å lage en stor stor sjokolade trøffel. Noen av oss har vokst opp med å spise sjokolade salami hver jul. Hvis du ikke har smakt på den nå har du muligheten til å få oppskrift på en ekte italiensk sjokosalami med jule aroma.

Du trenger:

1 pk (400 g) Digestive kjeks

75 g Tine meierismør

2.25 dl fløte

100 g Callebaut 70% kakao sjokolade fra Amundsen Spesial

300 g Dronning kokesjokolade (hvis du vil ha lysere salami erstatter du en del av sjokoladen med Callebaut melke sjokolinser)

200 g tørket papaya frukt blanding (eller  nøtter / pistasjer )

1.4 ts kanel

1.4 ts chilli

1.4 ts kardemomme

1.4 ts malt nellik

Knus kjeksene i en pose. I en kasserolle varm opp fløten (den skal skumme men ikke koke). Når fløten er varm sett kasserollen til sides og sett inn i fløten alt sjokolade og smør i terninger. La fløten med sjoko og smør hvile i noen få minutter. Bland med en slikkepott fløteblandingen og sett kasserollen tilbake på middels varme til du får en jevn og silkeaktig sjokoblanding. Det tar ikke mer enn topp 3 min. Ta vekk kasserollen fra varmen og bland inn kjeks og tørket frukt (nøtter). Finn fram godt med plastfolie. Del sjokoblandingen i to og lag to pølser du pakker godt  inne i plastfolie. Knut folien godt i hver ende av pølsen. Sett sjokosalamien i kjøleskap i 4 timer. Ta salami ut av kjøleskap og ut av folie og bad salamien i melis. Skjær i stykker og nyt. 

Velkommen til alle våre Amundsen Spesial butikker og nettbutikk for en hyggelig julehandel. 

 

 

 

 

Skriv ut