Sjokoladefondant med Chili & Lime

Mørk sjokolade. Varmende chili. Oppfriskende lime. Dette er en real meksikansk sjokoladekake!

Sjokoladefondant med Chili & Lime

Sjokolade har sett mange smakskombinasjoner gjennom årene, men chili må da være en av de eldste. Hvis du nå tenker Aztekerne, så er du ikke langt i fra. Legg til et lite preg av lime, og vips! så er du så godt som i Mexico. Dette er smaken av varmere klima, du trenger ikke be oss to ganger!

Vi har brukt en mørk sjokoladeplate fra engelske Gnaw, ferdig smakssatt med chili og lime. Mørk sjokolade er jo sunt, ikke sant?


Her får du oppskriften:

Du trenger:
- 6 egg
- 300g sukker
- 200gr smør
- 100g hvetemel
- 2 plater Gnaw Chilli & Lime Chocolate Bar
- Kakaopulver
- Melis og lime til pynt
- Aluminiumsformer

Sett stekeovnen på 220*c.
  
Smelt smør og sjokolade på svak varme i en gryte med tykk bunn.
La den avkjøles noe mens du pisker egg og sukker til eggedosis.
  
Vend inn sjokoladeblandingen i eggedosisen - bruk slikkepott.
  
Vend så inn siktet mel. Du vil ha røren både fri for klumper, og så luftig som mulig.

Smør aluminiumsformer med smør eller formfett, og dekk bunn og sider med kakaopulver. Fondanten hever seg, så ikke fyll formene helt opp.

Fondantene trenger 8 - 12 minutter i ovnen, alt etter størrelsen på formene.

Prøvestek én, så vet du hvor lang tid dine trenger.

Ta fondantene ut av formene, dryss over melis og raspet limeskall. Server gjerne med is, og noen av våre frukt- eller karamellsauser!



Se så nydelig, da!



 

Skriv ut