Amundsen SpesialAmundsen Spesial
Logg inn
Earl grey panna cotta kake oppskriftEarl grey panna cotta kake oppskrift
Earl grey panna cotta kake oppskriftEarl grey panna cotta kake oppskrift

Earl Grey te Panna Cotta kake til Morsdag og Kjærlighets feiring

Overrask med en elegant og smakfull Earl Grey Panna Cotta-kake til morsdag eller valentinsdagen! En silkemyk dessert med hint av te, sitron og rose, perfekt for å feire kjærligheten. 💖🍰🌹

Snart er det Morsdag og Valentine`s Day og vi på Amundsen har tenkt å inspirere dere med å lage ei kaka til den store dagen. Hvorfor ikke en digger panna cotta som lages så enkelt og ikke trenger ovn og noe særlig baking?

Ingredienser:

Bunn:

  • 200 g Savoiardi fingerkjeks fra Amundsen Spesial
  • 100 g smeltet Tine smør
  • 1 dl H melk
  • 35 g Callebaut hvit sjokolade fra Amundsen Spesial

Panna Cotta fyll:

  • 5 dl H melk
  • 2.5 dl fløte
  • 10 ts gelatinpulver eller 10 gelatinplater
  • 2.5 ss Earl Grey løse blader te fra Whittard / Amundsen Trading
  • 2 ss roseblader fra Lie Gourmet/ Amundsen Trading
  • 8 ss sukker
  • zest fra en sitron

Til pynt:

  • 1 pose belgisk sjokoladehjerter fra Amundsen Trading
  • sitron sirop fra Lie Gourmet/ Amundsen Trading
  • Earl Grey te fra Whittard /Amundsen Trading
  • Roseblader fra Lie Gourmet/ Amundsen Trading

Knus fingerkjeks. Smelt smøret i melk ( 1 dl). Bland fingerkjeks med smeltet smør i melk og dekk bunnen av en paiform med det. Smelt hvit sjokolade og strø over fingerkjeksbunnen. Sett formen i kjøleskap.

Da starter vi å lage panna cotta. I gryte settes melk og fløte, Earl Grey te og roseblader pluss zest fra en sitron. Blandingen varmes opp men ikke kokes. Sett gryte til sides og la det hvile i 10 min. så teen trekker i melken. Samtidig sett 10 gelatinplater i kaldt vann i et skål.

Sil melkeblandingen. Klem vannet ut av gelatinplatene og sett gelatinen i melkeblanding. Tilsett sukker. Hvis du bruker gelatinpulver i stede for plater tilsett pulveret i melkeblandingen. Sett gryte igjen på varmen til sukker og gelatinpulver eller plater smelter. Ikke kok opp melkeblandingen.

Ta ut paiformen fra kjøleskap og hell melkeblandingen over fingerkjeksbunn. La kaka hvile i 2-3 timer eller over natta.

Pynt med knuste Earl Grey te blader, roseblader, mørk belgisk sjokolade og sitron sirop.

Panna cotta kakePanna cotta kake
Panna cotta kakePanna cotta kake